Saturday, August 2, 2014

Artichoke - ផលប្រយោជន៍អាហារូបត្ថម្ភ (Artichoke - Nutritional Benefits)




ផ្អែកលើ សេវាកម្មស្រាវជ្រាវផ្នែកកសកម្មនៃនាយកដ្ឋានកសិកម្មសហរដ្ឋអាមេរិក Artichoke (ស្រស់) ១០០ ក្រាម ផ្ទុកជាតិទឹក ៨៤.៩៤ ក្រាម ថាមពល (កាឡូរី) ៤៧ kcal ប្រូតេអ៊ីន ៣.២៧ ក្រាម lipid (ជាតិខ្លាញ់) ០.១៥ ក្រាម ជាតិសរសៃ ៥.៤ ក្រាម និង ជាតិស្ករ ០.៩៩ ក្រាម ។ 

ផលប្រយោជន៍អាហារូបត្ថម្ភ

Asparagus សម្បូរទៅដោយសារធាតុខិនិជ រួមមាន  


  • ជាតិកាល់ស្យូម (Ca)  
  • ដែក (Fe)
  • ម៉ាញ៉េស្យូម (Mg)  
  • ផូស្វ័រ (P) 
  • ប៉ូតាស្យូម (K) 
  • សូដ្យូម  (Na)
  • ស័ង្កសី (Zn)

ជាប្រភពដ៏ល្អនៃវីតាមីន 


  • វីតាមីន C ឬ អាស៊ីត ascorbic 
  • thiamin  
  • riboflavin 
  • niacin 
  • វីតាមីន B-6  
  • អាស៊ីតហ្វូលីក 
  • វីតាមីន A 
  • វីតាមីន E (អាល់ហ្វា-tocopherol)  
  • វីតាមីន K (phylloquinone)  


Based on the Agricultural Research Service United States Department of Agriculture 100g of Artichoke contains 84.94g of water, 47kcal, 3.27g of protein, lipid (fat) 0.15g,  5.4g of fiber and sugars 0.99g

Artichoke is packed with minerals include

  • Calcium (Ca)
  • Iron (Fe)
  • Magnesium (Mg)
  • Phosphorus (P)
  • Potassium (K)
  • Sodium (Na)
  • Zinc (Zn)

A good source of vitamins
  • Vitamin C - Ascorbic acid
  • Thiamin
  • Riboflavin
  • Niacin
  • Vitamin B-6
  • Folate
  • Vitamin A
  • Vitamin E (alpha-tocopherol)
  • Vitamin K (phylloquinone)

No comments:

Post a Comment