Saturday, July 12, 2014

មូលហេតុជាច្រើនដែលយើងគួរទទួលទានផ្លែឈើ (More reasons we shall eat fruit)


អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ

ផ្លែ Strawberry ១៦៦ ក្រាម ផ្តល់: កាល់ឡូរី (Calories) 50 ប្រូតេអីុន (Protein) 1 gram កាប៉ូហីិត្រាត (Carbohydrates) 11.65 grams អាហារ
ជាតិសសៃរ   (Dietary Fiber) 3.81 grams កាល់ស៉្យូម (Calcium) 23.24 mg ជាតិដែក (Iron) 0.63 mg ម៉ានេស៉្យូម (Magnesium) 16.60 mg ផូស្វ័រ (Phosphorus) 31.54 mg ប៉ូតាស៉្យូម (Potassium) 44.82 mg សេឡេណ្យូម (Selenium) 1.16 mg វីតាមីន C (Vitamin C) 94.12 mgអាសីុដហ្វរលីក (Folate): 29.38 mcg វីតាមីន A (Vitamin A) 44.82 IU

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែ >> Strawberries


អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ


ផ្លែចេក១ ផ្លែផ្តល់វីតាមីន B6 (Vitamin B6) 5 mg ម៉ាណស៉្យូម (Manganese) 3 mg វីតាមីន C (Vitamin C) 9 mg ប៉ូតាស៉្យូម (Potassium) 450 mg អាហារជាតិសសៃរ (Dietary Fibe) 3g ប្រូតេអីុន (Protein) 1 g ម៉ាណេស៉្យូម (Magnesium) 34 mg អាសីុដហ្វូលីក (Folate) 25.0 mcg សារធាតុ (Riboflavin).1 mg  សារធាតុ  (Niacin) .8 mg វីតាមីន A (Vitamin A ) 81 IU ជាតិដែក (Iron) 3 mg

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែចេក >> Banana

អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ

ផ្លែ Cherries មួយពែង ផ្ទុក 90 កាឡូរី (Calories) 90 ផ្គត់ផ្គង់ជាតិសរសៃ (fiber) ប្រូតេអ៊ីន (protein) វីតាមីន A (vitamin A) និង វីតាមីន C (Vitamin C) ដ៏ច្រើនលើសលប់ 

Nutritional benefits

One cup of cherries contains 90 calories with an ample supply of fiber, protein, and vitamin A and C

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែ >> Cherries

អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ

ផ្លែទំពាំងបាយជូក្រហម ឬ ពណ៌បៃតង ១ ពែង ផ្ទុក កាឡូរី (calories) 104,  ជាតិប្រូតេអ៊ីន (protein) 109g ជាតិខ្លាញ់ (fat) 0.24g ជាតិសរសៃ (fiber) 1.4g វីតាមីន C (vitamin C) 10mcg, វីតាមីន A (vitamin A) 10mcg ប៉ូតាស៉្យូម (Potassium) 288mg ជាតិដែក (iron) 3mcg និង 3  (folate) 3mcg

ទំពាំងបាយជូមានកម្រឹតជាតិទឹកខ្ពស់ ហើយវាល្អប្រសើរសម្រាប់ការបំពេញជាតិទឹកក្នុងរាងកាយ ។ ផ្លែឈើដែលមានមាតិកាជាតិទឹកខ្ពស់ និង បន្លែដែលសម្យូរទៅដោយអាហាររូបត្ថម្ភនោះ បានសេច ក្តីថា សារធាតុចិញ្ចឹមសំខាន់មានលក្ខណៈខ្ពស់ ខណៈពេលដែលកាឡូរីមានកម្រឹតតិចតួច ។ ទំពាំងបាយជូ ១ ពែងផ្ទុកជាតិទឹក 70 មីលីលីត្រ

Nutritional benefits

One cup of red or green grapes contains 104 calories, 1.09 grams of protein, 0.24 grams of fat, 1.4 grams of fiber, 4.8 milligrams of vitamin C, 10 micrograms of vitamin A, 288 milligrams of potassium, 0.54 milligrams of iron and 3 micrograms of folate.

Grapes are high in water content and good for hydration. High water-content fruits and vegetables are nutrient dense, meaning they provide a large amount of essential nutrients while containing few calories. Grapes contain 70 milliliters of fluid per cup.2

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែ Grapes 


អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ


ផ្លែម្នាស់មួយពែងផ្ទុកកាឡូរីប្របមាណជា 82 កាឡូរី ជាតិខ្លាញ់ 0 ក្រាម កូឡេស្តេរ៉ុល 0 ក្រាម សូដ្យូម មីលីក្រាម  កាបូហីុត្រាត 22 ក្រាម (រួមទាំង ជាតិស្ករ 16 ក្រាម និង ជាតិសរសៃ 2.3 ក្រាម) និង ប្រូតេអ៊ីន1 ក្រាម។ 

ផ្លែម្នាស់មួយពែងផ្ដល់ 131% នៃវីតាមីន C នៃេសចក្តីតម្រូវការរបស់អ្នកក្នុងមួយថ្ងៃ 2% នៃវីតាមីន A  2% នៃជាតិកាល់ស៉្យូូម និង 2% នៃជាតិដែក ។ 

ផ្លែម្នាស់ ជាប្រភពដ៏សំខាន់នៃវីតាមីន និងខនិជ ដូចជា thiamin, riboflavin, វីតាមីន B-6, ជាតិអាស៊ីដ ហ្វូលីក  សារជាតិ pantothenic, ម៉ាណេស៉្យូម ម៉ង់ហ្គាណែ ប៉ូតាស៉្យូម សារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម និង polyphenols  ដូចជាបេតាការ៉ូតែន ។

Nutritional benefits

One cup of fresh pineapple chunks contain approximately 82 calories, 0 grams of fat, 0 grams of cholesterol, 2 milligrams of sodium, 22 grams of total carbohydrate (including 16 grams of sugar and 2.3 grams of fiber) and 1 gram of protein.

One cup of fresh pineapple chunks provides 131% of your vitamin C needs for the day, 2% of vitamin A needs, 2% of calcium and 2% of iron.


Pineapple is also a source of important vitamins and minerals such as thiamin, riboflavin, vitamin B-6, folate, pantothenic acid, magnesium, manganese and potassium and antioxidants and polyphenols, such as beta-carotene.

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែម្នាស់ >>  Pineapple 


អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ

ផ្លែ Blueberries មានសារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម ដែលបន្សាប រ៉ាឌីកាល់សេរី ត្រូវបានភ្ជាប់ទៅនឹង ការអភិវឌ្ឍនៃជម្ងឺមហារីក ជម្ងឺសរសៃឈាមបេះដូង និងលក្ខណៈសុខភាពទាក់ទងនឹងអាយុមួយ ចំនួន ។

Nutritional benefits

Blueberries contain antioxidants, which work to neutralize free radicals linked to the development of cancer, cardiovascular disease, and other age-related conditions

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែ >> Blueberry 

អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ


ផ្លែ peach មធ្យមមួយផ្លែ (147 ក្រាម) ផ្ទុកកាឡូរី 50 កាឡូរី ជាតិខ្លាញ់ 0,5 ក្រាម កូឡេស្តេរ៉ុល និង សូដ្យូម 0 ក្រាម កាបូហីុត្រាត  15 ក្រាម ជាតិស្ករ 13 ក្រាម  ជាតិសរសៃ 2 ក្រាម និង ប្រូតេអ៊ីន 1 ក្រាម ។  វាផ្ដល់ 6% នៃតម្រូវការវីតាមីន A ប្រចាំថ្ងៃរបស់អ្នក និង 15% នៃសេចក្តីត្រូវការវីតាមីន C ជាប្រចាំថ្ងៃ ។ 

ផ្លែ peach មធ្យមមួយផ្លែផ្ទុក 2% ឬ លើសពី 2% នៃ បរិមាណប្រចាំថ្ងៃនៃវីតាមីន E និង K សារជាតិ niacin, ជាតិអាស៊ីដហ្វូលីក ជាតិដែក សារជាតិ choline, ប៉ូតាស៉្យូម ម៉ាញេស្យូម ផូស្វ័រ ម៉ង់ហ្គាណែ ស័ង្កសី និង ទង់ដែង ។

Nutritional benefits

One raw medium peach (147 grams) has 50 calories, 0.5 grams of fat, 0 grams of cholesterol and sodium, 15 grams of carbohydrate, 13 grams of sugar, 2 grams of fiber and 1 gram of protein. It provides 6% of your daily vitamin A needs and 15% of daily vitamin C needs.


One medium peach also contains 2% or more daily value of vitamins E and K, niacin, folate, iron, choline, potassium, magnesium, phosphorus, manganese, zinc and copper.




ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែ >> Peach


អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ


ផ្លែប៉ោម សម្បូរទៅដោយសារធាតុប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្មសំខាន់ សារជាតិ flavanoids និង អាហារជាតិ សរសៃ ។ 


សារជាតិ phytonutrients និង សារជាតិប្រឆាំងអុកស៊ីតកម្ម នៅក្នុងផ្លែប៉ោម ជួយកាត់បន្ថយហានិ ភ័យនៃការអភិវឌ្ឍន៍ជម្ងឺមហារីក ជម្ងឺលើសឈាម ជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម និង ជម្ងឺបេះដូង ។

Nutritional benefits

Apples are extremely rich in important antioxidants, flavanoids, and dietary fiber.


The phytonutrients and antioxidants in apples may help reduce the risk of developing cancer, hypertension, diabetes, and heart disease.


ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែប៉ោម >> Apple 

អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ


ផ្លែ kiwi មធ្យមមួយផ្លែផ្ទុុក: 

កាឡូរី: 42  ប្រូតេអ៊ីន: 0,8 ក្រាម  ជាតិខ្លាញ់សរុប: 0,4 ក្រាម ជាតិសរសៃ: 2.1 ក្រាម វីតាមីន C: 64 មីលីក្រាម វីតាមីន A: 3 មីក្រូក្រាម ជាតិអាស៊ីដហ្វូលីក: 17 មីក្រូក្រាម ជាតិដែក: 0,2 មីលីក្រាម 
ប៉ូតាស៉្យូម: 252 មីលីក្រាម 

Nutritional benefits

Per medium fruit, the kiwi contains:

Calories: 42, Protein: 0.8 grams, total fat: 0.4 grams, Fiber: 2.1 grams, Vitamin C: 64 milligrams, Vitamin A: 3 micrograms, Iron: 0.2 milligrams, Potassium: 252 milligrams, Folate: 17 micrograms


ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែ >> Kiwi 

អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ

ស្វាយចំណឹតមួយពែង ផ្ទុកកាឡូរី 100 កាឡូរី ប្រូតេអ៊ីន 1 ក្រាម ជាតិខ្លាញ់ 0,5 ក្រាម កាបូអីុត្រាត 25 ក្រាម  (ជាតិស្ករ 23 ក្រាម និង ជាតិសរសៃ 3 ក្រាម), 100% នៃវីតាមីន C តម្រូវការប្រចាំថ្ងៃ, 35% វីតាមីន A, 20 % នៃជាតិអាស៊ីដហ្វូលីក 10% នៃវីតាមីន B-6 និង 8% នៃវីតាមីន K និង ប៉តាស៉្យូម ។

Nutritional benefits

One cup of diced mango contains 100 calories, 1 gram protein, 0.5 grams fat, 25 grams of carbohydrate (23 grams of sugar and 3 grams of fiber), 100% of the daily need for vitamin C, 35% for vitamin A, 20% of folate, 10% of vitamin B-6 and 8% of vitamin K and potassium.2
ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែស្វាយ >> Mango 


អត្ថប្រយោជន៏អាហាររូបត្ថម្ភ


ឪឡឹកចំណឹតមួយពែង (152 ក្រាម) ផ្ទុកកាឡូរី 43 កាឡូរី ជាតិខ្លាញ់ 0 ក្រាម សូដ្យូម 2 ក្រាម កាបូអីុត្រាត 11 ក្រាម (រួមទាំងជាតិស្ករ 9 ក្រាម និង ជាតិសរសៃ 1 ក្រាម) និង ជាតិសរសៃ 1 ក្រាម ។ឪឡឹកចំណឹតមួយពែងផ្តល់ 17% នៃវីតាមីន A វីតាមីន C 21%, ជាតិដែក 2% និង 1% នៃតម្រូវការជាតិកាល់ស្យូមប្រចាំថ្ងៃ ។ 


ឪឡឹកមានផ្ទុកសារជាតិ thiamin, riboflavin, niacin, វីតាមីន B-6, ជាតិអាស៊ីដហ្វូលីក, អាស៊ីត pantothenic, ម៉ាញេស៉្យូម ផូស្វ័រ ប៉ូតាស៉្យូម ស័ង្កសី ស្ពាន់  selenium, choline betaine និង lycopene

Nutritional benefits
  
One cup of diced watermelon (152 grams) contains 43 calories, 0 grams of fat, 2 grams of sodium, 11 grams of carbohydrate (including 9 grams of sugar and 1 gram of fiber) and 1 gram of fiber. One cup of watermelon will provide 17% of vitamin A, 21% of vitamin C, 2% of iron and 1% of calcium needs for the day.


Watermelon contains thiamin, riboflavin, niacin, vitamin B-6, folate, pantothenic acid, magnesium, phosphorus, potassium, zinc, copper, manganese, selenium, choline, lycopene and betaine. 

ស្វែងយល់អំពីអត្ថប្រយោជន៏នៃផ្លែឪឡឹក >> Watermelon 


No comments:

Post a Comment