Tuesday, July 22, 2014

សាច់ជ្រូកចៀន/អាំង (Grilled/Pan-Fried Pork - Thịt Heo Chiên/Nướng)


គ្រឿងផ្សំ

អាស្រ័យលើចំនួនមនុស្ស (សាច់ជ្រូកផ្នែកខាងស្មា pork Shoulder  ហាន់/កាត់ស្តើងល្មម - ងាយ ស្រួលក្នុងការចម្អឹន) 
ទឹកសីុអីុវ ៤ ស្លាបព្រាបាយ  
ទឹក Hoisin ៨ ស្លាបព្រាបាយ  
ប្រេងអូលីវ ឬ ប្រេងឆា ៤ ស្លាបព្រាបាយ 
ស្ករស  ស្លាបព្រាបាយ (អាចប្រើប្រាស់តឹច បើមិនចូលចិត្តផ្អែម)
ខ្ទឹមសម្សៅ ១ ស្លាបព្រាបាយ ឬ ខ្ទឹមស ៤ - ៥ ក្លែប (បុកអោយម្មត់) 
ពងមាន់២ សម្រប់ប្រឡាក់សាច់

Ingredient
Pork Shoulder (subject to numbers of people, pork shoulder that are cut into thin strips - easy to cook)
4 tablespoons of Soy Sauce
8 tablespoons of Hoisin Sauce
4  tablespoons of Olive Oil
4  tablespoons of Sugar 
1  tablespoons of Garlic Powder or 4-5 cloves of Garlic, pasted
2 Eggs, for tenderize the meat


លាយគ្រឿងទេសទាំងអស់នៅក្នុងចានប្រឡាក់សាច់ លើកលែងតែស៊ុត ។ កូរបញ្ចូលគា្ន រួចដាក់ សាច់ចូលដើម្បីប្រឡាក់ - ផ្អាប់ទុកពីរបីម៉ោង ឬ មួយយប់ ។

in a mixing bowl combine all the ingredients except eggs. Mix well. Add meat and marinate for a few hours or overnight.


កន្លះម៉ោងមុនពេលចម្អិនគោះពងមាន់នៅក្នុងកូរបំបែកវា។ ផ្ទេរសាច់ពីចាន់ប្រឡាក់សាច់ (ចាក់ទឹក ប្រឡាក់សាច់នោះចោល ប្រសិនបើមានសេសសល់) រួចចាក់ពងមាន់នោះពីលើ។ ហើយច្របល់វា ជាមួយសាច់ ។ ផ្អាប់ទុកប្រមាណជាកន្លះម៉ោងមុនពេលចៀន ឬ អាំង ។

Half an hour before cooking, mix eggs in a mixing bowl. Transfer meat (discard the sauce if any) into the egg bowl. Mix well. Let it sit for at least half an hour before pan-frying or grilling.



No comments:

Post a Comment