Monday, June 16, 2014

ទឹកបន្លែផ្លែឈើដើម្បីបន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម (Juicing for Reducing Blood Sugar Level)

ដកស្រង់ពីអ្តបទ "Juicing for Reducing Blood Sugar Level"


ទឹកដើម្បីបន្ថយកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម 

ផ្លែម្រះ (Bitter gourd/melon) ជាបន្លែស្រដៀងនឹងអាំងស៊ុយលីន (insulin-like) ដ៏ល្អបំផុត ដែលសម ស្របនឹងការបញ្ចុះកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមនៃអ្នកជម្ងឺទឹកនោមផ្អែម ។ 

កាត់បន្ថយ / លុបបំបាត់អាហារដែលបង្កភាពគ្រោះថ្នាក់: 
អាហារកែឆ្នៃ / អាហារដែលចម្រាញ់ ផលិតផលម្សៅ និង ស្ករ ផលិតផលទឹកដោះគោ (លើកលែងតែ យ៉ាអួ - yogurt) ស្រា និង ថ្នាំជក់  ។ 

គ្រឿងផ្សំ:

- ផ្លែប៉ោមពណ៌បៃតង ១ ផ្លែ
- ផ្លែម្រះកន្លះផ្លែ
- ផ្លែត្រសក់កន្លះផ្លែ
- ២ធាង
- ផ្លែក្រូចឆ្មា ១/៤ (នៃផ្លែ)

ស្វែងយល់អំពី "អត្ថប្រយោជន៏សុខភាពនៃផ្លែម្រះ"

JUICE TO REDUCE BLOOD SUGAR LEVEL


Bitter gourd/melon is one of the best insulin-like vegetable that is very suitable to bring down blood sugar level in diabetics. 

Reduce/eliminate harmful foods: 

Processed/refined foods, flour and sugar products, dairy products (except yogurt), alcohol, tobacco.

JUICE RECIPE:
- 1 green apple
- ½ bitter gourd
- ½ cucumber
- 2 sticks celery
- ¼ lemon


No comments:

Post a Comment