Thursday, April 24, 2014

Cooking tips



តើហេតុអ្វីបានជាបន្លែឆានៅតាមភោជ្ជនីដ្ធានមានសម្បុរដើម (ដូចរូបភាពខាងលើ) ហើយនៅច្រឹបៗ ពេលទទួលទាន?

ម្ហូបអាហារចិន ជាពិសេសឆាបន្លែ ដែលតែងតែរក្សានូវសម្បុរដើមរបស់វា នេះដោយសារតែរបៀប ចម្អឹន ។

យើងទាំងអស់គ្នាក៏អាចចម្អឹនបន្លែ ដែលមានគុណភាណដូចគ្នា ឬ ប្រហាក់ប្រហែលនឹងម្ហូបនៅតាម បណ្តាភោជ្ជនីដា្ធន ។

របៀបចំអឹន

១. ដាំទឹកអោយពុះជាមុនសឹន រួចបង់បន្លែចូល (ជាភាសាអង់គ្លេសហៅថា blenching) រម្ងាស់ ប្រហែលជា ២ ទៅ ៣ នាទី អាស្រ័យលើទំហំនៃបន្លែ ។ 



២.  ស្រង់បន្លែនោះចេញ រួចបង់ចូលទៅក្នុងចានទឹកកក (លាយទឹក និង ទឹកកក្នុងចានធំមួយជាមុន) - នេះបន្ថយកំដៅនិងការចំអឹនបន្តទៅទៀត ហើយរក្សាសម្បុរដើម និង ភាពរឹងរបស់បន្លែ ។


No comments:

Post a Comment