Tuesday, March 25, 2014

ផ្លែឈើ និង បន្លែក្លាសេមានគុណភាពល្អជាងផ្លែឈើ និង បន្លែស្រស់ដែលបានរក្សាទុកក្នុងទូរទឹកកកចំនួន ៣ ថ្ងៃ



យោងតាមការសិក្សាឯករាជ្យពីរដោយសាកលវិទ្យាល័យ Chester និង Leatherhead ផ្នែកស្រាវជ្រាវ ផ្នែកម្ហូបអាហារ បានរកឃើញថា ក្នុង ន៦៦% ករណី ផ្លែឈើ និង បន្លែក្លាសេ មានសារធាតុ antioxidants ច្រើនជាង ដូចជាវីតាមីន "C" polyphenols betacarotene និង lutein បើប្រៀបធៀបទៅ នឹងផ្លែឈើ និង បន្លែស្រស់រដែលបានរក្សាទុកក្នុងទូរទឹកកកចំនួន ៣ ថ្ងៃ ។

មូលហេតុដែលផ្លែឈើ និង បន្លែក្លាសេ មានគុណភាពប្រពៃជាងបន្លែស្រស់នោះ គឺ ដោយសារតែ ផ្លែឈើ និង បន្លែទាំងនោះ បានក្លាសេភ្លាមៗ បន្ទាប់ពីការប្រមូលផល ហើយក្នុងខណៈនោះ សារធាតុទាំងឡាយត្រូវបានរក្សាទុក ដោយឡែកផ្លែឈើ និង បន្លែស្រស់សារធាតុទាំងឡាយនោះ ត្រូវបាត់បង់ដោយសារក្នុងការឆ្លងកាត់ដឹកជញ្ជូនពីកសិដ្ឋានទៅកាន់ទីផ្សារដែលអាចចំណាយពេលជាច្រើនថ្ងៃ ឬ ដល់មួយសប្តាហ៍ បើតាមមតិរបស់អ្នកស្រី Natasha Murray ពីសមាគមន៏ អ្នកជំនាញផ្នែកម្ហូបអាហារនៃប្រទេសអូស្ត្រាលី 

លោកវេជ្ជបណ្ឌិត Rachel Burch  ផ្នែកស្រាវជ្រាវអាហារបានមានប្រសាសន៏ថា "យើងគួរទុកមួយឡែកអំពីគំនិតភ័នច្រឡំនថា ម្ហូបអាហារស្រស់គឺប្រសើរជាងម្ហូបអាហារក្លាសេ" ។


អានបន្ថែម ផ្លែឈើ និង បន្លែក្លាសេណាមួយដែលមានគុណភាពខ្ពស់បំផុតក្នុងចំណោម ផ្លែឈើ  និង បន្លែដ៏ទៃទៀត

source: ninemsn, Health "Fresh or frozen fruit: which is best?

No comments:

Post a Comment